رفتن به مطلب
انجمن تخصصی طب اسلامی

سوال

روی سرکه ام (بعد از گذشت حدود۲۵ روز) کپک بسته است
۱.وجود کپک طبیعیست و جای نگرانی ندارد؟
اگر بودن کپک خوب نیست باید چیکار کنم؟

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

52 پاسخ به این سوال تا کنون داده شده است

Recommended Posts

  • 0
در 1 ساعت قبل، Salman.mahdi گفته است :

نه نمک نمیخواد. به غیر از آب و سرکه هیج چیز دیگر نمیخواد.

آب و مواد مورد نظر مثل انگور و... . سرکه دیگه نباید روش بریزید.

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
hm
  • 0
در 1 ساعت قبل، Salman.mahdi گفته است :

بعضیا میگن باید سرکه به دستتون بیفته راست یا دروغش بماند ولی خیلیا همین روند را میرن ولی سرکه نمیتونن درست کنند و برا بعضی ها هم سرکه میشه.حداقل چهل روز طول میکشه. از بوش می فهمید ، بوی  تندسرکه را متوجه میشید. یا بدید کسان دیگر بو کنن، شاید بتونن کمکتون کنند..

ممنون خيلي لطف كرديد.خدا خيرتون بده

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0

ممنون از پاسخگویی بزرگواران. 

لطفا بفرمایین چطور بفهمم خمر شده یا نه؟؟؟؟ خواهش میکنم جواب بدین. امروز روز دهمه که انداختم

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0
در 6 ساعت قبل، الهه حجتی گفته است :

ممنون از پاسخگویی بزرگواران. 

لطفا بفرمایین چطور بفهمم خمر شده یا نه؟؟؟؟ خواهش میکنم جواب بدین. امروز روز دهمه که انداختم

اگر روز دهم هست که گذاشتید درش رو باز کنید تا پشه بیاد. بعد خودش یواش یواش ترش میشه.:581df7d1cffbb_EmojiSmiley-04(Copy):

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0

ممنون از پاسخگویی بزرگواران. 

لطفا بفرمایین چطور بفهمم خمر شده یا نه؟؟؟؟ خواهش میکنم جواب بدین. امروز روز دهمه که انداختم

چشم استاد، بزرگوار خواهش میکنم بفرمایین چطور متوجه بشم که سرکه خمر شده یا نه، همون سرکه معمولیه؟؟ خمری شدن برام مهمه. سپاس بیکران :581df7d1cffbb_EmojiSmiley-04(Copy)::581df837a4c3e_EmojiNatur-66(Copy):

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0
در 20 ساعت قبل، الهه حجتی گفته است :

ممنون از پاسخگویی بزرگواران. 

لطفا بفرمایین چطور بفهمم خمر شده یا نه؟؟؟؟

اگر چیزی به سرکه اضافه نشود و مواد خود به خود تبدیل به سرکه شوند ، این می شود سرکه خمری. اگر سرکه ای که قرار داده اید همین طور است ، صبر کنید تا ترش شود سرکه خمری همین است.:581df838cfdce_EmojiNatur-70(Copy):

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0
در ۱ ساعت قبل، کارشناس طب اسلامی گفته است :

اگر چیزی به سرکه اضافه نشود و مواد خود به خود تبدیل به سرکه شوند ، این می شود سرکه خمری. اگر سرکه ای که قرار داده اید همین طور است ، صبر کنید تا ترش شود سرکه خمری همین است.:581df838cfdce_EmojiNatur-70(Copy):

یه دنیا ممنونم از لطف و بزرگواری شما:581df7d1cffbb_EmojiSmiley-04(Copy)::581df8375bf60_EmojiNatur-65(Copy): چیزی اضافه نکردم، حتی بعد از شستن انگور گذاشتم کامل خشک بشه که آب هم نداشته باشه و کپک نزنه.

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0
در 16 ساعت قبل، m.eshragh گفته است :

سلام .ایا در همه فصول سال میشه سرکه درست کر د یا حتما باید هوا گرم باشه ؟

بله اما در فصل های سرد خیلی دیرتر می رسد.

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0
در 19 ساعت قبل، الهه حجتی گفته است :

یه دنیا ممنونم از لطف و بزرگواری شما:581df7d1cffbb_EmojiSmiley-04(Copy)::581df8375bf60_EmojiNatur-65(Copy): چیزی اضافه نکردم

اگر انگور را هم نمی شستید بهتر بود.

می شود انگوری که سالم است و اضافات ندارد را به کامل در ظرفی قرار داد ، آب ریخت و ... تا سرکه شود.

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0
در در 1395/08/17, 16:32:13، کارشناس طب اسلامی گفته است :

اگر انگور را هم نمی شستید بهتر بود.

می شود انگوری که سالم است و اضافات ندارد را به کامل در ظرفی قرار داد ، آب ریخت و ... تا سرکه شود.

ممنون از توضیحات شما.:581df838cfdce_EmojiNatur-70(Copy):

دو روزه دارم از سر ظهر روزی چند ساعت میزارمش بیرون با در نیمه باز، ولی دریغ از یه دونه مگس سرکه!!!!:581df7d814ab2_EmojiSmiley-20(Copy):شاید از سردی هوا باشه، نمیدونم چیکارش کنم؟!بذارم تو اتاق هم شاید بخاطر اینکه محیطش بسته ست، ممکنه مگس نیافته!!!؟؟ عذر میخوام زیاد مزاحمتون شدم.

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0

من كه فقط چند كيلو انگور حروم كردم،هيچ پشه اي سراغش نيومد.

فقط ميگن سركه اسلامي بخوريد،نه جايي هست كه بفروشن نه توضيح كاملي داده ميشه كه تمام ريزه كاري هارو جواب بده.

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0

با سلام
دوستان ۳ ماه از گذاشتن سرکه ی من گذشت و الان سرکه شده
مزه ی ترشی پیدا کرده و بوی سرکه میده
منتهی ترشی متوسطی دارد و مثل این سرکه کارخونه ای ها نیست (سرکه طبیعی خیلی هم ترش نمیشه)
کارهایی رو که کردم توی پیام بعدی مینویسم

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0

اول اینکه انگور شانی (انگور سیاه تهیه کردم)
بدون اینکه بشورمش با هرچی انگور خراب و سالم بود ریختم تو ظرف منتهی فقط چوب های انگور رو جدا کردم و فقط دونه هاش رو ریختم
انگور هارو چنگ میزدم و له میکردم و بعد میریختم توی ظرف 
سه روز درش رو کامل بسته بودم و تکونش هم نمیدادم
بعد از سه روز رفتم سراغش و درش رو باز کردم که دیدم بویی لجن مانند گرفته و نمیدونم این بو طبیعی بود یا نه 
به توصیه یکی از آشنایان ماده مخمر (همونی که نانواها استفاده میکنند و میشه از عطاری تهیه کرد) گرفتم و ریختم روش تا زودتر مخمر شه
البته ظاهرا برای طبیعی تر بودنش بهتر بوده اینکار رو نمیکردم
بعد از اینکار تا یه مدت هر روز یکبار سرکه رو هم میزدم 

بعد مدتی یه ظرف انگوری که پشه ی سرکه (مگس سرکه) داشت رو گذاشتم کنار ظرفم و چون تحویلش نمیگرفتن مجبور شدم خود اون ظرف پشه دار رو بریزم تو سرکم
نکتش اینجا بود که اون ظرف پشه دار آب داشت (منظور از آب همان آب خوردن هست) و من با همون ریختم
از فرداش دیدم پشه ها دارن کم کم ظرف سرکه رو تحویل میگیرن 

منم یه پلاستیک گذاشتم سر ظرف سرکه و چندتا سوراخ گذاشتم برا پشه ها

سرکه ام کپک زد اما یه چیز جالبی که داشت این بود که بعد دو ماهی که گذشته بود و مایع درون ظرف به سمت سرکه شدن رفته بود خود به خود کپک از بین رفت! و سطح سرکه تمیز شد
حواستون باشه که پشه ی سرکه توی ظرف حسابی تخم گزاری و بچه گزاری میکنن که این قضیه طبیعی هست و حالتون بهم نخوره 

بعد ۳ ماه مایع رو چشیدم و دیدم ترش شده و مزه ی سرکه میده

مایع رو با پارچه صاف کردم و تفاله هاش رو گرفتم
والسلام

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0

چندتا نکته رو که با تحقیق میدانی شنیدم در اختیارتون میزارم شاید بدردتون بخوره
با چند نفر که اطلاعاتی درباره ی شراب داشتن صحبت کردم
چیزی که شنیدم این بود که شراب انداز ها (لعنت الله علی القوم الظالمین) دغدغه و ترسشون از اینه که شرابشون سرکه نشه
و اصل بر اینه که آب انگور سرکه میشه مگر اینکه یه سری نکته های سخت رو رعایت کنن
یکیش اینه که شراب انداز ها از آب خیلی میترسن
و هیچ چیز آب داری داخل ظرف شراب نمیکنن و معروف هست که کمترین آب خوردنی وارد آب انگور شه تبدیلش میکنه به سرکه
دومین چیزی که ازش میترسن نمک هست 

و یک چیز دیگر هم که شنیدم اینه که بعضی ها برای اینکه آب انگور تبدیل به سرکه شه داخلش تکه نان می اندازند (مخمر دارد) تا تبدیل به سرکه شود
یه نکته دیگه هم که شراب انداز ها به آن توجه دارند هم زدن ظرفی هست که آب انگور در آن هست
ظاهرا این هم زدن مهم هست و کسی که میخواهد سرکه داشته باشد نباید ظرفش را هم بزند و نهایتا روزهای اول هم بزنید و بعد گذشتن مدتی برای سرکه شدن دیگه هم نزنید
نکته بعدی اینکه شراب اندازها درب ظرف آب انگور رو کیپ میکنن از ترس اینکه مگس سرکه نره توش.یعنی همینکه جناب پشه وارد آب انگور شه به خواست خدا تبدیلش میکنه به سرکه و این سرکه طبیعی و اصل هست 

حرف آخرم اینکه راه های زیادی برای سرکه انداختن هست از جمله اینکه آب انگور رو میجوشونن و یا سرکه داخلش میریزن و یا نمک و یا آب خوردن و...
اما طبق تحقیقات بنده ی حقیر اگر میخواهید سرکه ی اصل و درواقع اون سرکه ای که در روایات اومده رو داشته باشید چیزی نزنید و اجازه بدید روزهای اول بره به سمت شراب شدن(روزهای اول هر روز هم بزنید و درب ظرف رو کیپ کنید و هیچ چیز داخلش نریزید) و بعد مدتی درب را باز بزارید که پشه سرکه که خدا قدرت تبدیل آب انگور به سرکه رو بهش داده وارد ظرف شه و به فضل خدا سرکه اصل تحویلتون بده ان شاالله.دوستان همچنان تجربیاتشون رو در اختیار دیگران بزارن
من این سری که سرکه بندازم میخوام دیگه هیچی بهش نزنم (بار اول مخمر زده بودم) و کاملا طبق توصیه های آیت الله تبریزیان (حفظه الله) و شاگردانشون (کثرالله امثالهم) پیش برم ان شاالله
نتیجه را باز هم اینجا خواهم گذاشت ان شاالله
التماس دعا...یا علی ع

 

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0

سلام
توی کتاب «نسخه های پیشگیری و درمان آیت الله تبریزیان» جلد دوم صفحه ۱۶۴ درباره تهیه سرکه خمری نوشته:

آب انگور را بجوشانیم تا تبدیل به خمر شود
چنین چیزی صحت داره؟
اولی که آب انگور انداختیم بزاریم بجوشه بعد بریزیم تو ظرف؟
برای توضیحات بیشتر بگم که اگر مطلب صحت داشته باشه صرف اینکه آب انگور کمی قل بزنه کفایت میکنه و نباید بزاریم خیلی بجوشه 
 

سرکه.jpg

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0

سلام

من سرکه انگور گذاشتم

مخمر شده و پر از پشه و کرم بود

من نمیدونستم طبیعیه

هم زدم و کمی نمک پاشیدم

الان بذارم کنار سرکه میشه یا باید بریزم دور

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0

سلام

من سرکه انگور گذاشتم

مخمر شده و پر از پشه و کرم بود

من نمیدونستم طبیعیه

هم زدم و کمی نمک پاشیدم

بعد صفحه شما رو خوندم

الان بذارم کنار سرکه میشه یا باید بریزم دور

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0
در در 1395/08/18, 22:14:02، کارشناس طب اسلامی گفته است :

در اتاق بگذارید چون گرم تر است. مشکلی ندارد صبر کنید تا بیاید.

میشه به من جواب بدین

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0

سلام. من بعد از یک هفته در ظرف رو باز کردم البته کیپ نکرده بودم. دیدم کپک سبز و سفید روی سطح زده. الان یعنی خراب شده و باید بریزمش دور؟ یا درست داره پیش میره؟

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0

سلام . من انگور ها رو له کردم و داخل دبه انداختم . الان بعد از دو روز روش یه سری کپک سفید و تقریبا سبز رنگی زده ... میخواستم بدونم این کپک سبز مشکلی نداره ؟

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0

سلام
بنده مطابق تمامی دستورات تهیه سرکه خمری انگور رو داخل کوزه ریختم بعد از 10 روز درب کوزه رو باز کردم مدتی بعد پشه اومد آلان بعد از 90 روز صاف کردم .
اما به نظرم یک مشکلی هست ترشی سرکه بسیار کم هست و اینکه بوی ترشیدگی گرفته(بوی بدی داره) آیا این طبیعی هست؟ یعنی هنوز جا نیوفتاده؟
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

×