رفتن به مطلب
انجمن تخصصی طب اسلامی

سوال

باسلام و تشکر.لطفا در مورد خواص سرکه و موارد مصرف آن توضیح دهید.مگر سرکه چه خواصی دارد که انقدر به مصرف آن تاکید شده است؟

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

7 پاسخ به این سوال تا کنون داده شده است

Recommended Posts

  • 2
در در 1395/06/13, 15:38:54، fkh1380 گفته است :

سرکه اسلامی رو از کجا میشه تهیه کرد؟

امام صادق (ع) می‌فرمایند: «سرکه خمر لثه را تقویت می‌کند و انگل شکم را می‌کشد و عقل را تقویت می‌کند.» در این روایت مقید شده که سرکه خمر عقل را تقویت می‌کند که این منافاتی با روایت قبل ندارد و می‌توان گفت که هر سرکه‌ای تقویت‌کننده عقل است ولی خواص دیگر را تنها سرکه خمر دارد. سرکه خمر به سرکه‌ای می‌گویند که در فرآیند تبدیل‌شدن به سرکه ابتدا تبدیل به خمر می‌شود (انقلاب اول) سپس تبدیل به سرکه می‌شود (انقلاب دوم)، در روایات و در منابع فقهی شش چیز ذکرشده که ابتدا تبدیل به خمر و سپس تبدیل به سرکه می‌شوند، انگور، خرما، جو، عسل، انجیر و یک مورد دیگر که به یاد ندارم، یعنی اگر از سیب سرکه درست کنند این‌گونه نیست که ابتدا تبدیل به خمر شود و تبدیل‌شدن به خمر فقط در همان شش مورد است. برای درست کردن سرکه از انگور ابتدا باید انگور شسته شود سپس صبر کنید تا کاملاً خشک شود زیرا آب سبب کپک زدن آن می‌شود، پس‌ازآن آب انگور را بگیرید و در ظرف ریخته و درب آن را ببندید البته می‌توان خود انگور را هم در ظرف ریخت و درنهایت آن را صاف کرد. در زمستان شش روز و در تابستان سه روز طول می‌کشد تا تبدیل به خمر شود و تفاله آن بالا می‌آید، پس از مدتی تبدیل به سرکه می‌شود و تفاله آن پایین می‌آید، شرطش آن است که پس از تبدیل‌شدن به خمر (ده روز) درب ظرف را بازکنید تا مگس سرکه یا پشه سرکه وارد آن شود، این حشره باعث می‌شود که آب انگور تبدیل به سرکه شود و این فرآیند نود روز طول می‌کشد و روش دیگر این است که بعد از ده روز به آن سرکه کهنه اضافه کنند زیرا در سرکه کهنه تخم مگس سرکه وجود دارد و حتی اگر در را ببندند بازهم مگس سرکه در آن به وجود می‌آید و پس از چهل روز تبدیل به سرکه می‌شود ولی آنچه در روایات توصیه‌شده با باز گذاشتن ظرف و ورود مگس سرکه از راه طبیعی آن است در روایت آمده: «سرکه خمری را بخورید که خود فاسد شده نه آنکه خودتان فاسد کرده‌اید». هرچه انگور مورداستفاده شیرین‌تر باشد سرکه حاصل از آن بهتر و ترش‌تر است. اگر بخواهیم از خرما سرکه درست کنیم باید کمی آب به خرما اضافه کنیم تا جایی که آب روی خرما بیاید، پس از چهل روز آن را صاف کنید و تا نود روز بگذارید.

 

امروزه در طب سنتی و عطاری‌ها سرکه سیب به‌عنوان بهترین سرکه معرفی می‌شود ولی در طب اسلامی بهترین سرکه، سرکه خمر است.

https://telegram.me/teb_e_vahyani

 

 

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
hm
  • 1

در روایات اسلامی ، سرکه مبارک است و اهل خانه ای که در ان سرکه است فقیر نمیشوند ، سرکه افزاینده عقل است و زنده کننده قلب ، ضد انگل و محکم کننده لثه ، همراه با زیتون ، غذای انبیاست .کاهنده شهوت منفی .

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 1
در در 1395/06/05, 18:02:21، fkh1380 گفته است :

باسلام و تشکر.لطفا در مورد خواص سرکه و موارد مصرف آن توضیح دهید.مگر سرکه چه خواصی دارد که انقدر به مصرف آن تاکید شده است؟

درجایی از کانال پایگاه جامع طب اسلامی،نوشته شده بودکه خواص بی نظیرسرکه ،مربوط به سرکه ای هست که به روش اسلامی تهیه شده باشه،  نه به روش صنعتی ویاحتی سنتی.

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 1

با عرض سلام و قبولی عزاداریهاتون

۱_ببخشید با انگوری که کمی خشک و شبیه به کشمش شده ،میشه سرکه درست کرد؟ در اصل انگورها مونده و یه مقداریش داره کشمش میشه و بقیه اش پشه زده، با اینها میشه سرکه درست کرد؟

۲_چند نوع انگور رومیشه با هم برای سرکه استفاده کنیم؟؟

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

×