رفتن به مطلب
انجمن تخصصی طب اسلامی

فاطمه زهرا

کاربر ساده
  • تعداد ارسال ها

    11
  • تاریخ عضویت

  • آخرین بازدید


فعالیت های امتیاز

  1. Like
    فاطمه زهرا دادامتیاز به کارشناس طب اسلامی در روغن های حیوانی   
    چندان مورد تایید نیست و نمی شود اعتماد کرد.
    درباره مورادی که در روایات چیزی ذکر نشده به راحتی نمی شود اعتماد کرد زیرا بسیاری از موادی که اکنون هست در آن زمان هم بوده و مورد تاکید قرار نگرفته، علاوه بر این که موارد موجود خواص خاصی دارند که دست برداشتن از آن ها به نحوی ترک مسیر سلامتی است.
    کم بود منابع و قیمت و... نباید بهانه دست برداشتن از موارد مورد تاکید باشد
  2. Like
    فاطمه زهرا دادامتیاز به ام فاطمه در گر بچه ها بهانه ی بستنی گرفتند....   
    سلام
    ابتدا خرما را در مخلوط کن بریزید بهتر است از رطبهای نرم زردرنگ استفاده کنید.
    اندازه ای که شیر روی خرما را بگیرد روی آن شیر بریزید و خوب مخلوط کنید.محلول نباید شیرش زیاد باشد که شل شود.
    کمی زعفران ،پودر پسته،هل و گلاب به مخلوط اضافه کنید و آن را در یخچال بگذارید تا کمی سرد شود.
    سپس در کاسه بریزید و با پودر پسته تزیینش کنید.
    بخاطر هل و گلاب و زعفرانی که زده اید مخلوط بالا خیلی طعم بستنی را تداعی می کند گرچه شل تر ازبستنی است و یخ زده هم نیست.
    ان شاالله که بچه ها با این کار دیگر بهانه بستنی را نمی گیرند.خصوصا اگر خوردنش همراه با شادی باشد و دفعات بعد در درست کردنش مشارکت کنند.
     
  3. Like
    فاطمه زهرا دادامتیاز به کارشناس طب اسلامی در استنشاق) شستشوی بینی)   
    بسیار خوب و عالی
  4. Like
    فاطمه زهرا دادامتیاز به کارشناس طب اسلامی در حس تکرر ادرار کاذب   
    اگر صفراوی باشد باید صفرابر یا چیزهایی که صفرا را کم می کنند استفاده کند. و اگر غلبه صفرا نداشته باشد باید دیگر علائم دیده شود مثلا علائم سودا
    علائم صفرا گرمی و گر گرفتگی است و علامت سودا یبوست مزاج و...
    در هر دو حالت انجیر خوب است. طبع خود را بررسی کند به درمان کمک می کند
  5. Like
    فاطمه زهرا دریافت کردید امتیاز از mhjtebeslami در طرز استفاده از مسواک چوبی   
    سلام لطفا طرز استفاده از مسواک چوبی را بیان کنید.این مسواک نه سر داره نه ته. خیلی هم بزرگه.چطوری مسواک بزنیم؟
  6. Like
    فاطمه زهرا دریافت کردید امتیاز از ام فاطمه در حرز   
    من شنیده ام که حرز را باید به بازوی دست راست بست.آیا درست است ؟میشود آن را به گردن آویخت یا به دست چپ بست؟
  7. Like
    فاطمه زهرا دادامتیاز به گل نرگس در آناتومی بدن انسان   
    سری به کتابهای آناتومی میزنم .وهمچنان این سوالات در ذهن من رژه می روند از کجا شروع به بحث کنم؟از مغز شروع کنم؟یااز قلب ؟اگر آناتومی اسلامی با آناتومی غربی فرق دارد پس منبع از کجا انتخاب کنم؟ درحالی که همه ی منابع با دیدگاه جزء نگر غرب نوشته شده است.
    روزها وساعتها با خودم درگیرم .که شروع بحث ومقدمه ی بحث چه باشد. مباحثه استاد در رو زنامه ی 9دی خیلی به اصول مبنایی فکرم کمک کرد اما نخ تسبیح را  پیدا نکردم .روز جمعه است و در حالی که در خنکای صبح جمعه آفتاب از لای در اتاق به ذهنم می وزد. جرقه ایی در ذهنم شکل می گیرد . یافتم ..کتاب توحید مفضل ،چرا از این کتاب استفاده نکنم .سمت کتاب میروم.همچون مفضل سرشار ا زذوقی وصف نشدنی زانوی ادب جلوی نظرات ودیدگاههای امام صادق ع میزنم .امامی که سرشار ازحکمت و علم است.
    کتاب را که نگاه میکنم میبینم شروع آناتومی امام ع با آناتومی غرب زمین تا آسمان فرق دارد منکر زحمات دانشمندان غربی نمیشوم اما در دانشگاه همیشه یادم هست به درس فیزیولوژی و میکروب و...ودیگر دروس پایه که می رسیدیم نمی دانم چه علاقه ایی نویسندگان ومحققان غربی داشتند که همه چیز را دوست داشتند جدا کنند.آناتومی را از فیزیولوژی جدا میکردند ژنتیک را از میکروب و....خلاصه تمام تکه های پزشکی مثل تکه های واحد یک پازل از هم جدا میکردند بعدها هم که در مقطع فوق لیسانس وقتی میخاستم انتخاب رشته کنم باز تخصص تغذیه از بهداشت جدابود تخصص اعصاب از قلب جدا بود حال بایک حساب دوتا چهارتا هم میشود فهمید چقدر اتصال بین بهداشت وتغذیه است چقدر نزدیکی بین قلب واعصاب هست.
    هرچند که در بخش تغذیه انصافا غرب خیلی جزیی وخوب کار کرده است اماهیچ وقت ندیدم در منابع طب مدرن محقق یا پزشکی،علت درد قلب را از معده بداند.ودید کلی تری به بحث پزشکی داشته باشند.
    درحالی که در طب اسلامی یکی از درمان های قلب اصلاح معده است .اینگونه شد که طب اسلامی را  بحق بی نظیر میدانم .بماند که سر این قضیه سردرگمی ام در انتخاب رشته ادامه تحصیل ندادم اما از وقتی با طب اسلامی آشنا شدم همه ی آن چه از تخصص در رشته های پزشکی دنبالش بودم را گاهی در یک حدیث پزشکی از امام معصوم ع می یافتم و حض و وجد علمی آن روزها در قلب و ذهنم جاری بود
    شاید به آرامش نسبی رسیدم اما بازهم پر از سوالم ...
    سوالهای راکه میدانم یافتنی است..
  8. Like
    فاطمه زهرا دادامتیاز به ام فاطمه در تهیه خوراکی جذاب و سالم برای کودک   
    آرد گندم و سبوس آن را جدا جدا  تفت دهید  تا طلایی شود(سویق گندم)
    مقداری خرما را درون کمی روغن زیتون  یا کره حیوانی روی شعله قرار دهید تا خرما نرم شود.
    خرماها را با پشت قاشق له کنید و آرام  آرام به آن آرد بیافزایید.
    مخلوط تهیه شده حلوای سالم برای استفاده کودکتان
    نکات مهم:
    می توانید به جای خرما از شیره خرما استفاده کنید.
    برای نرم کردن خرما از آب هم می شود استفاده کرد.
    برای جذاب شدن دو تکه نان خشک کوچک بردارید مقداری حلوا وسطش بگذارید اگر به نان نمی چسبد با کمی عسل نان و حلوا را به هم متصل کنید.
    برای  تزیین کمی عسل روی نان بمالید و با یک عدد مویز یا کشمش یا....زیبایش کنید.این تزیین و لقمه ای کردن موجب علاقه کودک به مصرف حلوا می شود.
    برای خوشبو شدن کمی هل و گلاب و اگر خواستید مغز پسته به آن بیفزایید.

  9. Like
    فاطمه زهرا دادامتیاز به محمدرضا در چربی خون   
    (یا مَنْ اِسْمُهُ دَوآءٌ وَ ذِکرُهُ شِفآءٌ)
    تا وقتی که کارشناس محترم پاسخ نهایی رو خدمتتون بگن و اگر اشکالی در عرایض بنده وجود دارد اصلاح کنند موارد زیر ان شاءالله کمک میکنن:
    ""اول و مهم تر از همه توکل به خدا برای درمان و بهبودی""
    1-ترک نهار
    ا2-صلاح رژیم غذایی
    3-اصلاح روغن مصرفی و مصرف روغن های مورد تایید مخصوصا روغن شحم گاو
    4-مصرف سنای مکی و گل محمدی 5 بار به فاصله 3روز-(2 قاشق سنا-یک قاشق گل محمدی-با یک لیوان و نیم اب جوش به مدت 10 دقیقه دم کشیده شود)-(2 بار در هفته-2 بار در هفته-هفته اخر 1 بار )
    5-مصرف نان جو به جای نان گندم
    6-مصرف سرکه اسلامی
    7-مصرف ناشتا 7 عدد سیاهدانه و یک قاشق مرباخوری عسل(به شرط طبیعی و اصل بودن) تا زمان بهبودی
    8-مصرف اب جوش سرد شده(فاطر)
    9-مصرف برنج قهوه ای اصل به جای برنج سفید
    10-پرهیز از مصرف رشته ها
    11-پرهیز از مصرف نوشیدنی قبل و حین غذا-بعد از غذا های گوشتی و چرب هم منع مصرف وجود دارد
    **و الله اعلم
     
     
     
  10. Like
    فاطمه زهرا دادامتیاز به O.a.k در طرز تهیه سرکه اسلامی/نمک ریختن در سرکه/آب ریختن در سرکه/مگس سرکه/کپک زدن سرکه   
    چندتا نکته رو که با تحقیق میدانی شنیدم در اختیارتون میزارم شاید بدردتون بخوره
    با چند نفر که اطلاعاتی درباره ی شراب داشتن صحبت کردم
    چیزی که شنیدم این بود که شراب انداز ها (لعنت الله علی القوم الظالمین) دغدغه و ترسشون از اینه که شرابشون سرکه نشه
    و اصل بر اینه که آب انگور سرکه میشه مگر اینکه یه سری نکته های سخت رو رعایت کنن
    یکیش اینه که شراب انداز ها از آب خیلی میترسن
    و هیچ چیز آب داری داخل ظرف شراب نمیکنن و معروف هست که کمترین آب خوردنی وارد آب انگور شه تبدیلش میکنه به سرکه
    دومین چیزی که ازش میترسن نمک هست 
    و یک چیز دیگر هم که شنیدم اینه که بعضی ها برای اینکه آب انگور تبدیل به سرکه شه داخلش تکه نان می اندازند (مخمر دارد) تا تبدیل به سرکه شود
    یه نکته دیگه هم که شراب انداز ها به آن توجه دارند هم زدن ظرفی هست که آب انگور در آن هست
    ظاهرا این هم زدن مهم هست و کسی که میخواهد سرکه داشته باشد نباید ظرفش را هم بزند و نهایتا روزهای اول هم بزنید و بعد گذشتن مدتی برای سرکه شدن دیگه هم نزنید
    نکته بعدی اینکه شراب اندازها درب ظرف آب انگور رو کیپ میکنن از ترس اینکه مگس سرکه نره توش.یعنی همینکه جناب پشه وارد آب انگور شه به خواست خدا تبدیلش میکنه به سرکه و این سرکه طبیعی و اصل هست 
    حرف آخرم اینکه راه های زیادی برای سرکه انداختن هست از جمله اینکه آب انگور رو میجوشونن و یا سرکه داخلش میریزن و یا نمک و یا آب خوردن و...
    اما طبق تحقیقات بنده ی حقیر اگر میخواهید سرکه ی اصل و درواقع اون سرکه ای که در روایات اومده رو داشته باشید چیزی نزنید و اجازه بدید روزهای اول بره به سمت شراب شدن(روزهای اول هر روز هم بزنید و درب ظرف رو کیپ کنید و هیچ چیز داخلش نریزید) و بعد مدتی درب را باز بزارید که پشه سرکه که خدا قدرت تبدیل آب انگور به سرکه رو بهش داده وارد ظرف شه و به فضل خدا سرکه اصل تحویلتون بده ان شاالله.دوستان همچنان تجربیاتشون رو در اختیار دیگران بزارن
    من این سری که سرکه بندازم میخوام دیگه هیچی بهش نزنم (بار اول مخمر زده بودم) و کاملا طبق توصیه های آیت الله تبریزیان (حفظه الله) و شاگردانشون (کثرالله امثالهم) پیش برم ان شاالله
    نتیجه را باز هم اینجا خواهم گذاشت ان شاالله
    التماس دعا...یا علی ع
     
  11. Like
    فاطمه زهرا دادامتیاز به یا مهدی (عج) در ماکارونی و رشته   
    سلام
    دلیل منع خوردن ماکارونی و رشته چیست؟
  12. Like
    فاطمه زهرا دادامتیاز به hamsaaye در ظرف شستن   
    علیکم السلام پیشنهاد طب اسلامی برای همه اقلام مصرفی در امورات زندگی استفاده از مواد و اقلامیه که 2 ویژگی اسلامی و مهم رو حتما داشته باشن :
    1- حلال.
    2- طیّب و سالم.
    که اصولا ریکا و محصولات صنعتی شیمیایی و غیرطبیعی دیگر از قبیل : انواع شوینده های رایج و.... حداقل یکی از این 2 ویژگی اسلامی مهم رو ندارند. حتی اگر ضررشان زیاد باشه میشه گفت فاقد هر 2 ویژگی هستند.
    چون در اسلام  چیزی که ضرر داره نه تنها طیّب نیست بلکه مصرفش حلال هم نیست مگر در مواقع اضطرار به قدر ضرورت.
    باید خودما مسلمانها خلاقیت به خرج بدیم و یک یا چند نوع ریکای اسلامی سالم و طبیعی و امثال این مواد مصرفی رو اختراع کنیم.
    برای رسیدن به بهترین نتیجه نیاز به تحقیقات فنی مربوطه هست.
    بزرگان و دوستان طب اسلامی که با تجربه تر هستند باید کمک کنند.
  13. Like
    فاطمه زهرا دادامتیاز به hamsaaye در سویق   
    علیکم السلام بهتره گندم و جو سبوس دار تهیه بشه و بعد در خانه سبوسش کاملا با روش مناسب جدا بشه(مثلا در یک کیسه نخی مناسب کوچک و سالم ریخته بشه و بعد خوب از روی کیسه مالیده بشه و با حوصله این کار انجام بشه تا سبوسش کاملا جدا بشه) چون اینطوری نسبت طبیعی مقدار سبوس و خود دانه هم بهتر رعایت میشه.
    (البته اگر حوصله و فرصت تهیه سبوس رو نداشتید یک تولیدی کوچک با مدیریت خانمها در شهر قم هست که از اونجا میشه تهیه کرد. اگر خواستید میتونید اطلاع بدید تا شمارشو بگم چون من تازه عضو شدم فکر میکنم در قوانین سایت اجازه داده نشده که در ارسال ها در انجمن ها شماره بگذاریم.)
    و بعد ادامه عملیات روی آرد گندم و جو انجام بشه و روی سبوس هم حتما جداگانه انجام بشه چون حد تحمل حرارت در سبوس و در آرد یکی نیست.
    نکته:
    سبوس به حرارت خیلی حساسه و اگر همراه با خود آرد حرارت داده بشه زود میسوزه قبل از اینکه آرد حرارت لازم رو دیده باشه... و اصلا سویق سالمی درست نمیشه
  14. Like
    فاطمه زهرا دادامتیاز به بانو59 در برگ چغندر   
    سلام 
    ما با برگ چغندر بورانی درست میکنیم مثل اسفناج .توی اش ها هم میشه ریخت 
  15. Like
    فاطمه زهرا دادامتیاز به شریعت در غذاهای شیمیایی   
    سلام
    استادتبریزیان، مصرف موادی مثل برگ چغندر یا انواع سویق هارو بسیارمفید ومقوی دونستن؛ اما مسئله اینجاست که درست کردن سویق مثلا از گندمی که اصلاح ژنتیک شده یا مصرف برگ‌چغندری که کود شیمیایی بهش داده شده هم خاصیت داره؟ اگه نداره، اصلا جایی وجود داره که این محصولات، ارگانیک کاشته بشه؟ و اگه هم وجود داره برای اکثر افراد جامعه در دسترس نیست.مثلا ما برای خرید برگ چغندر به مزرعه ای رفتیم و ازشون درمورد ارگانیک بودن محصولاتشون پرسیدیم؛گفتن که ما از کود شیمیایی استفاده نمیکنیم، ولی از آفت کش توی مزرعه استفاده میکنیم یا اصلا گندمی وجود داره که بذرش اصلاح ژنتیک نشده باشه؟
×