رفتن به مطلب
انجمن تخصصی طب اسلامی

O.a.k

کاربر ساده
  • تعداد ارسال ها

    0
  • تاریخ عضویت

  • آخرین بازدید

  • Days Won

    1

پست ها ارسال شده توسط O.a.k


  1. سلام
    توی کتاب «نسخه های پیشگیری و درمان آیت الله تبریزیان» جلد دوم صفحه ۱۶۴ درباره تهیه سرکه خمری نوشته:

    آب انگور را بجوشانیم تا تبدیل به خمر شود
    چنین چیزی صحت داره؟
    اولی که آب انگور انداختیم بزاریم بجوشه بعد بریزیم تو ظرف؟
    برای توضیحات بیشتر بگم که اگر مطلب صحت داشته باشه صرف اینکه آب انگور کمی قل بزنه کفایت میکنه و نباید بزاریم خیلی بجوشه 
     

    سرکه.jpg


  2. چندتا نکته رو که با تحقیق میدانی شنیدم در اختیارتون میزارم شاید بدردتون بخوره
    با چند نفر که اطلاعاتی درباره ی شراب داشتن صحبت کردم
    چیزی که شنیدم این بود که شراب انداز ها (لعنت الله علی القوم الظالمین) دغدغه و ترسشون از اینه که شرابشون سرکه نشه
    و اصل بر اینه که آب انگور سرکه میشه مگر اینکه یه سری نکته های سخت رو رعایت کنن
    یکیش اینه که شراب انداز ها از آب خیلی میترسن
    و هیچ چیز آب داری داخل ظرف شراب نمیکنن و معروف هست که کمترین آب خوردنی وارد آب انگور شه تبدیلش میکنه به سرکه
    دومین چیزی که ازش میترسن نمک هست 

    و یک چیز دیگر هم که شنیدم اینه که بعضی ها برای اینکه آب انگور تبدیل به سرکه شه داخلش تکه نان می اندازند (مخمر دارد) تا تبدیل به سرکه شود
    یه نکته دیگه هم که شراب انداز ها به آن توجه دارند هم زدن ظرفی هست که آب انگور در آن هست
    ظاهرا این هم زدن مهم هست و کسی که میخواهد سرکه داشته باشد نباید ظرفش را هم بزند و نهایتا روزهای اول هم بزنید و بعد گذشتن مدتی برای سرکه شدن دیگه هم نزنید
    نکته بعدی اینکه شراب اندازها درب ظرف آب انگور رو کیپ میکنن از ترس اینکه مگس سرکه نره توش.یعنی همینکه جناب پشه وارد آب انگور شه به خواست خدا تبدیلش میکنه به سرکه و این سرکه طبیعی و اصل هست 

    حرف آخرم اینکه راه های زیادی برای سرکه انداختن هست از جمله اینکه آب انگور رو میجوشونن و یا سرکه داخلش میریزن و یا نمک و یا آب خوردن و...
    اما طبق تحقیقات بنده ی حقیر اگر میخواهید سرکه ی اصل و درواقع اون سرکه ای که در روایات اومده رو داشته باشید چیزی نزنید و اجازه بدید روزهای اول بره به سمت شراب شدن(روزهای اول هر روز هم بزنید و درب ظرف رو کیپ کنید و هیچ چیز داخلش نریزید) و بعد مدتی درب را باز بزارید که پشه سرکه که خدا قدرت تبدیل آب انگور به سرکه رو بهش داده وارد ظرف شه و به فضل خدا سرکه اصل تحویلتون بده ان شاالله.دوستان همچنان تجربیاتشون رو در اختیار دیگران بزارن
    من این سری که سرکه بندازم میخوام دیگه هیچی بهش نزنم (بار اول مخمر زده بودم) و کاملا طبق توصیه های آیت الله تبریزیان (حفظه الله) و شاگردانشون (کثرالله امثالهم) پیش برم ان شاالله
    نتیجه را باز هم اینجا خواهم گذاشت ان شاالله
    التماس دعا...یا علی ع

     


  3. اول اینکه انگور شانی (انگور سیاه تهیه کردم)
    بدون اینکه بشورمش با هرچی انگور خراب و سالم بود ریختم تو ظرف منتهی فقط چوب های انگور رو جدا کردم و فقط دونه هاش رو ریختم
    انگور هارو چنگ میزدم و له میکردم و بعد میریختم توی ظرف 
    سه روز درش رو کامل بسته بودم و تکونش هم نمیدادم
    بعد از سه روز رفتم سراغش و درش رو باز کردم که دیدم بویی لجن مانند گرفته و نمیدونم این بو طبیعی بود یا نه 
    به توصیه یکی از آشنایان ماده مخمر (همونی که نانواها استفاده میکنند و میشه از عطاری تهیه کرد) گرفتم و ریختم روش تا زودتر مخمر شه
    البته ظاهرا برای طبیعی تر بودنش بهتر بوده اینکار رو نمیکردم
    بعد از اینکار تا یه مدت هر روز یکبار سرکه رو هم میزدم 

    بعد مدتی یه ظرف انگوری که پشه ی سرکه (مگس سرکه) داشت رو گذاشتم کنار ظرفم و چون تحویلش نمیگرفتن مجبور شدم خود اون ظرف پشه دار رو بریزم تو سرکم
    نکتش اینجا بود که اون ظرف پشه دار آب داشت (منظور از آب همان آب خوردن هست) و من با همون ریختم
    از فرداش دیدم پشه ها دارن کم کم ظرف سرکه رو تحویل میگیرن 

    منم یه پلاستیک گذاشتم سر ظرف سرکه و چندتا سوراخ گذاشتم برا پشه ها

    سرکه ام کپک زد اما یه چیز جالبی که داشت این بود که بعد دو ماهی که گذشته بود و مایع درون ظرف به سمت سرکه شدن رفته بود خود به خود کپک از بین رفت! و سطح سرکه تمیز شد
    حواستون باشه که پشه ی سرکه توی ظرف حسابی تخم گزاری و بچه گزاری میکنن که این قضیه طبیعی هست و حالتون بهم نخوره 

    بعد ۳ ماه مایع رو چشیدم و دیدم ترش شده و مزه ی سرکه میده

    مایع رو با پارچه صاف کردم و تفاله هاش رو گرفتم
    والسلام


  4. با سلام
    دوستان ۳ ماه از گذاشتن سرکه ی من گذشت و الان سرکه شده
    مزه ی ترشی پیدا کرده و بوی سرکه میده
    منتهی ترشی متوسطی دارد و مثل این سرکه کارخونه ای ها نیست (سرکه طبیعی خیلی هم ترش نمیشه)
    کارهایی رو که کردم توی پیام بعدی مینویسم


  5. ممنون از جواب دادنتان 
    اما چرا مختصر جواب میدید!
    خب بی زحمت توضیح بدید که مخمر کار را خراب میکند و اونم چه خراب کردنی یعنی دقیقا چه کاری میکنه؟الان یعنی سرکم خراب شده و بدرد نمیخوره؟و برای جبرانش میشه کاری کرد؟
    ممنون و خدا قوت


  6. فرمودید:  «منظورتان از خمر اگر سرکه خمری است خوب است و...»
    خطاب این جمله تان احتمالا برمیگشت به این قسمت از حرفم که گفتم:  «بنا به پیشنهاد یکی از آشنایان کمی مخمر ریختم روش»
    اگر خطابتان این قسمت بود باید بگم که منظورم از مخمر در اینجا همان مخمری هست که در نانوایی و در خمیر نان استفاده میشود
    این مخمر باعث میشود عمل تخمیر در آب انگور زودتر انجام شود
    و سوال اولم همین بود که ریختن این ماده ی مخمر کار درستی هست یا نه؟
    و با توجه به جوابتون سوال جدیدی برام ایجاد شد
    اونم اینکه نیاز به ریختن آب هست؟و حتما باید آب ریخت؟چون دوست دارم آب نریزم که سرکم اصل تر و غلیظ تر باشه
    (چشم نتیجه کار رو اطلاع میدم ان شاالله
    و اگر یاد بگیرم و تجربه شه خوبیش اینه که میتونم در همین انجمن تجربم رو با سایر دوستانی که درباره سرکه سوال دارن در میون بزارم.تشکر و خدا قوت)


  7. سلام.من انگور شانی تهیه کردم و بدون اینکه بشورم(شنیدم گردی که روش هست بهتره باهاش باشه) لهشون کردم و با تفاله ریختم تو دبه.سه روز در دبه رو باز نکردم و بعد از سه روز که باز کردم بویی لجن مانند میداد و بنا به پیشنهاد یکی از آشنایان کمی مخمر ریختم روش.و از اون روز به بعد هر روزی یکبار موادش رو هم میزدم و سرکم به قل قل افتاده بود.ده روزی که گذشت بوی الکل ازش بلند شد و موادش رفتن زیر آب! و الان که حدود ۱۷ روزی گذشته دو روزی هست که درش رو باز گذاشتم.یک ظرف انگور هم که پشه سرکه داره گذاشتم کنارش ولی پشه سرکه ها داخل دبه نمیرن! 
    ۱.ریختن مخمر کار اشتباهی بود یا فرقی نداره؟
    ۲.لطفا اشتباهاتم رو دونه دونه بگید که دفعه بعد رعایت کنم
    ۳.الان تکلیف چیه و باید در ادامه چیکار کنم؟
    ممنون.خدا قوت
    یا علی ع

×