رفتن به مطلب
انجمن تخصصی طب اسلامی

سوال

سلام من خانمی 42 ساله هستم ، 5 ساله که متوجه شدم کلیه سمت چپم کوچک شده ودیگر کارآیی ندارد چند ماهی است که کلیه سمت راستم نیز در حال کوچک شدن است نگران از دست دادن کلیه ام هستم لطفا" برای جلوگیری از این اتفاق راهنمایی نمایید پرهیزات و داروهای مورد استفاده را بفرمایید آیا قابلبرگشت است. با تشکر

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

1 پاسخ به این سوال تا کنون داده شده است

Recommended Posts

  • 0
  • نانخواه (زنیان) و مغز گردو

روایت داریم می‌فرماید:

زنیان و گردو بواسیر را می‌سوزانند و ریح را بیرون می‌کنند و رنگ رخسار را زیبا می‌کند و معده را زبر می‌کنند و کلیه ها را گرم می‌کند و آویشن و نمک باد و درد را از قلب و اطراف قلب بیرون می‌کند و راه بسته شده را باز می‌کند.

کلمه ریح علی القاعده به معنای التهاب و درد متحرک است. اما طرد بیشتر برای باد معده و روده استعمال می‌شود بنابراین معلوم می‌شود مراد از کلمه ریح باد معده و روده است.کلمه بواسیر مطلق است و همه انواع را شامل می‌شود ولی به نظر می‌رسد که بواسیر نرم که دونه هست مراد است و آیا زخم هم سوزانده می‌شود البته اطلاق شامل بواسیر به صورت زخم هم می‌شود.

این دارو درمان کلیه است. کلیه هایی که از کار افتاده است یا کم کار شده است و یا پروتئین دفع می‌کند و یا مشکلات دیگر را درمان می‌کند.

مقدار مصرف به مقدار اکل و خوردن است ولی در روایات به اندازه دو تا کف گفته شده است که سه قاشق غذاخوری می‌شود.

مقدار زنیان و گردو باید مساوی باشد 

  • زردک یا شقاقل

درمان با سنجد

یکی از میوه‌هایی که می‌تواند درمان عمومی باشد و شامل طیف های مختلفی از درمان بیماری‌ها باشد سنجد است.کلینی از امام صادق ع نقل می‌کند:

الْغُبَيْرَاءُ لَحْمُهُ‌ يُنْبِتُ‌ اللَّحْمَ وَ عَظْمُهُ يُنْبِتُ الْعَظْمَ وَ جِلْدُهُ يُنْبِتُ الْجِلْدَ وَ مَعَ ذَلِكَ فَإِنَّهُ‌ يُسَخِّنُ الْكُلْيَتَيْنِ وَ يَدْبُغُ الْمَعِدَةَ وَ هُوَ أَمَانٌ مِنَ الْبَوَاسِيرِ وَ التَّقْتِيرِ وَ يُقَوِّي السَّاقَيْنِ وَ يَقْمَعُ عِرْقَ الْجُذَامِیعنی گوشت سنجد گوشت می‌رویاند هسته اش سبب رویش استخوان و پوست آن سبب رویش پوست می‌شود و علاوه بر آن کلیه‌ها را گرم می‌کند و معده را دباغی می‌کند و پیشگیری از بواسیر و پروستات می‌کند ساق پا را تقویت می‌کند و رگ جذام را سرکوب می‌کند.

بیماری‌هایی که در این روایت ذکر شده است طیف‌های مختلف و سنخ های مختلف بیماری‌ها را شامل می‌شود. مانند چاقی و لاغری، ارتوپدی، مشکلات پوستی، ارولوژی(کلیه و مجاری ادراری)، مشکلات دستگاه گوارش، و این معنای عمومیت در درمان است. چون درمان یک بیماری نیست و شامل تخصص های مختلف می‌شود.

افرادی که می‌خواهند چاق بشوند سنجد خوب است.

هسته‌ی سنجد ضعف و عدم رشد و پوکی استخوان را درمان می‌کند.

کسانی که مشکل پوستی دارند پوست سنجد برای آنها مفید است. کسانی که یک قسمت از پوست آنها تشکیل نمی‌شود یا اگزما یا لکه های صورت و بدن یا پوست بیش از اندازه زخیم یا نازک دارند، برای همه آنها مفید است. جای سوختگی را هم درمان می‌کند.

کلیه را فعال و پرتوان می‌کند.کسانی که مشکل کلیه دارند مانند اینکه کلیه کلوکز یا مواد دیگر را دفع می‌کند می‌توانند از سنجد استفاده کنند. مشکلاتی نظیر تقطیر ادرار و پروستات را نیز درمان می‌کند.

همچنین سنجد تقویت کننده‌ی معده است و برای درمان بواسیر مفید است.

سنجد بیماری‌های ژنتیکی را هم درمان می‌کند. سویق سنجد خوردن جلوی بیماری‌های ژنتیکی را می‌گیرد.

سنجد برای تب و بیماری‌های دیگر هم خوب است. در روایتی داریم:

دَخَلَ رَسُولُ اللَّهِ ص عَلَى عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ ع وَ هُوَ مَحْمُومٌ فَأَمَرَهُ بِأَكْلِ‌ الْغُبَيْرَاء پیامبر ص بر حضرت علی ع وارد شد درحالیکه او تب داشت (تب یعنی درمان هفتاد نوع بیماری که همراه با تب است) پس او را امر به خوردن سنجد کرد.

اسم فصیح سنجد غبیرا است اما در کشور های عربی به خرمای ایرانی معروف است.

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
hm

×