رفتن به مطلب
انجمن تخصصی طب اسلامی
  • 0
هااادی

تلخی دهان

سوال

برخی در دهان خود احساس تلخی می‌کنند، مخصوصاً صبح‌ها. و عامل آن باید سودا و صفرا باشد.
درمان اول سعد کوفی است، امام صادق (ع) می‌فرمایند:  «در اشنان (شوینده‌های) خود سعد قرار دهید، زیرا دهان را خوش‌طعم می‌کند و عمل همبستری را زیاد می‌کند.»و در نقل دیگری از این روایت آمده: «در دندان‌های خود سعد قرار دهید، زیرا دهان را خوش‌طعم می‌کند و عمل همبستری را زیاد می‌کند.»به نظر می‌آید نقل دوم صحیح‌تر باشد. و مراد این است که سعد را روی دندان قرار دهند و با آن مسواک بزنند و بشویند.
درمان دوم پیاز است، امام صادق (ع) می‌فرمایند:  «پیاز دهان را خوش‌طعم می‌کند.»
درمان سوم خلال کردن است، از امام صادق (ع) نقل شده:  «پیامبر (ص) خلال می‌کردند و خلال کردن دهان را خوش‌طعم می‌کند.»
همچنین پیامبر (ص) می‌فرمایند:«خلال کنید زیرا دهان را پاک می‌کند.»
درمان چهارم سرمه است، در روایت آمده:  «سرمه دهان را گوارا و شیرین می‌کند.»در روایت دیگری آمده: «(سرمه) آب دهان را گوارا و شیرین می‌کند.»در روایتی دیگر آمده: «زمانی که سرمه می‌کشید بلغم برطرف می‌شود و دهان خوش‌طعم می‌شود.»روایت اخیر دال بر این است که علت تلخی دهان بلغم است.
درمان پنجم مسواک زدن با چوب زیتون است، پیامبر (ص) می‌فرمایند:  «بهترین مسواک چوب زیتون است، از درخت مبارک، دهان را خوش‌طعم می‌کند، جرم دندان را از بین می‌برد.» برای مسواک زدن با چوب زیتون ابتدا باید سر آن‌را در آب بگذارید سپس آن را ریش‌ریش کنید و مسواک بزنید.
درمان ششم آب آسمان است، پیامبر (ص) می‌فرمایند:  «همانا خدا از کسی که این آب را بنوشد هر بیماری و درد که در جسم دارد را دفع می‌کند، و دهان را خوش‌طعم می‌کند، و بلغم را برطرف می‌کند.» 
درمان هفتم آب ولرم است، در روایت آمده:پیامبر (ص) با حلوا (شیرینی) افطار می‌کردند، و اگر حلوا نبود با قند یا خرما، و اگر هیچکدام نبود با آب ولرم افطار می‌کردند، و می‌فرمودند کبد را پاکسازی می‌کند و معده را، و بدن و دهان را خوش‌بو می‌کند، و دندان‌ها را تقویت می‌کند.

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

1 پاسخ به این سوال تا کنون داده شده است

Recommended Posts

hm

×