رفتن به مطلب
انجمن تخصصی طب اسلامی
  • 0
reza

سوالاتی درباره سرکه اسلامی

سوال

سلام و خداقوت
ممنون ار راهنمایی‌ها و معذرت بابت مزاحمت
۱- سرکه خرما بعد از ۵۰-۶۰ روز پشه‌ها و لاروها مردند، همزمان مواد جامد هم ته‌نشین شدند، بنابراین سر ۶۰ روز صاف کردم، چند روز دیگه باید بمونه؟
۲- فکر کنم دو سه روز، همزمان با ته‌نشین شدن، درِ سرکه خرما سُر خورده و بسته شده بود، دوباره کمی باز گذاشتم، آیا این دو سه روز بسته بودن خرابش کرده؟
۳- سرکه عسل هم همزمان پشه و لاروها مردند، حدود ۴۰-۵۰ روز بعد از بار گذاشتن، آیا باید از لاروها و پشه‌های مرده صافش کنم؟
۴- چند تا پشه معمولی داخل سرکه عسل افتاده و مرده بودند، بیرون‌شون آوردم، سرکه ایرادی داره؟
۵- فکر کنم آب سرکه عسل تقریبا یک چهارمش تبخیر شده، آیا نیاز به اضافه کردن آب داره؟
با تشکر فراوان
و آرزوی سلامتی

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

32 پاسخ به این سوال تا کنون داده شده است

Recommended Posts

  • 0

خواهش می کنم وظیفه است

1- صاف کردن کار خوبی بود اما فعلا سر سرکه را باز بگذارید مقداری تا ترش شود.

2 - بسته بودن کوتاه مدت اشکال ندارد

3 - نه سرکه عسل را دست نزنید و همان گونه رها کنید تا برسد. نیاز به صاف کردن نیست

4 - سرکه مشکلی ندارد

5 - اضافه کردن آب خوب نیست مگر در مواردی که نیاز باشد.

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
hm
  • 1
در 11 دقیقه قبل، mojtaba گفته است :

با سلام

جرم ته سرکه که مثل گِل است

سلام ضرری در کیفیت سرکه ندارد. اگر جدا بشود هم خوب است

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0

بسم الله الرحمن الرحیم

 

با سلام

نشانه های سرکه سالم چی هست، و یا سرکه ای که خراب شده باشد

سرکه من به شدت بوی الکل میده

الانم دیگه 70 روزه شده تقریباً، همانطور گفتم صاف هم کردم

تشکر بابت راهنمایی

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0

هنوز زود است. بوی الکل دادن هم مشکلی ندارد خصوصا اگر سرکه عسل باشد. بعد از 90 روز یا 100 روز مقداری مزه کنید اگر ترش شده باشد شما موفق به درست کردن سرکه اسلامی شده اید:)

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0

مخمر کار رو خراب میکنه و اصلا سرکه اسلامی نمیشه

سرکه خود به خود باید برسه هیچ چیز اضافی نباید بزنید مگر آب

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0
در در 8/10/2016 در 15:42، reza گفته است :

5 - اضافه کردن آب خوب نیست مگر در مواردی که نیاز باشد.

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام

مواردی که نیاز هست، یعنی دقیقا یا مثلا چه جور مواردی؟

معیار نیاز چی هست؟

با تشکر

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0
در در 8/16/2016 در 18:09، کارشناس طب اسلامی گفته است :

....

بسم  الله الرحمن الرحیم

با سلام

جرم ته سرکه که مثل گِل است را باید در هر فرصت ممکن جدا کرد یا اینکه اگر بعد از رسیدن سرکه هم جدا شود مانعی ندارد؟

در طب سنتی مثلا توصیه شده یکی دو هفته بعد از صاف کردن سرکه انگور(خرما) که جرم تشکیل و مایع شفاف می‌شود، یکی دو بار باید جرم ته مایع را جدا کرد.

حتی در سرکه عسل هم این جرم در ته ظرف ایجاد می‌شود.

با تشکر

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0
در در 8/21/2016 در 11:46، mojtaba گفته است :

سلام

مواردی که نیاز هست، یعنی

اگر مثلا خیلی کم شود یا تا رسیدن زمان زیادی مانده باشد یا فضای کافی برای تنفس نداشته باشد یا خیلی غلظ سده باشد آب اضافه کردن خوب است.

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0

در مجموع ما متوجه نشدیم  آب میخواد یا نه ( باید بعد از شستن انگور خشک بشه ) ؟ سرکه کهنه میخواد یا نه ؟  با له کردن انگور بجای آبگیری میشه یا نه ؟ لطفا خلاصه ای از روش تهیه و ظروف قابل استفاده را مرقوم فرمائید .

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0
در 35 دقیقه قبل، alikamali گفته است :

در مجموع ما متوجه نشدیم  آب میخواد یا نه ( باید بعد از شستن انگور خشک بشه ) ؟ سرکه کهنه میخواد یا نه ؟  با له کردن انگور بجای آبگیری میشه یا نه ؟ لطفا خلاصه ای از روش تهیه و ظروف قابل استفاده را مرقوم فرمائید .

مواردی که بنده متوجه شدم و انجام دادم

ابتدا انگورها را خوب شسته و بگذارید کامل آب حاصل از شسته شدن کامل از بین برود

سپس با صافی خوب چنگ میزنیمو آب آنهارا بخوبی گرفته

بعد در ظرف را میبندیم و در جای گرم نگهداری میکنیم و حدودا دو هفته در بسته نگه میداریم سپس در ظرف را باز میگذاریم که پشه های مخصوص سراغ آن آمده و تخم ریزی کنن بعد از آن در ظرف را نیمه باز میذاریم تا بتونن پشه ها تفنس کنن

ظرفه شیشه ای بهترینه که البته من از دبه پلاستیکی استفاده کردم

 

در ضمن کوچیکترین چربی نباید رو دستاتون و ظرفهای مورد استفاده باشد که کار را خراب میکند

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0
در در 1395/05/26, 18:09:12، کارشناس طب اسلامی گفته است :

....

بسم  الله الرحمن الرحیم

با سلام

سرکه خرمای من ۹۳ روز شد، صاف کردم و بعد مزه کردم، ترش هست، اما به اندازه سرکه ی انگور سنتی که از عطاری‌ها خریدم ترش نیست، آیا قابل استفاده است؟

آیا اگر بیشتر بماند، ترش‌تر خواهد شد؟

باتشکر

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0

بسم الله الرحمن الرحیم

با سلام

در در 1395/06/02, 07:02:02، کارشناس طب اسلامی گفته است :

اگر مثلا خیلی کم شود یا تا رسیدن زمان زیادی مانده باشد یا فضای کافی برای تنفس نداشته باشد یا خیلی غلظ سده باشد آب اضافه کردن خوب است.

سرکه خرمای من ۹۳ روز شد، صاف کردم و بعد مزه کردم، ترش هست، اما به اندازه سرکه ی انگور سنتی که از عطاری‌ها خریدم ترش نیست، آیا قابل استفاده است؟

آیا اگر بیشتر بماند، ترش‌تر خواهد شد؟

با تشکر

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0

با سلام

 

در 23 ساعت قبل، amir گفته است :

مواردی که بنده متوجه شدم و انجام دادم

- قبلش تمام وسایل رو شستم و بعد با آب داغ استریل کردم

- حدود یک کیلو نیم خرما تهیه کردم، به نظرم رسید از خرماهایی که شیره دارند تهیه کنم، خرما شیرین تر خواهد بود

- هسته های خرما را جدا کردم و گوشت خرما را با دست چنگ زدم

و همزمان تقریباً 1 و نیم تا 2 برابر وزن خرما بهش آب اضافه کردم(از آب جوشیده سرد شده استفاده کردم)

- بعد در مخلوط آب و خرما را بستم، برای اینکه بفهمم چه زمانی عملیات تخمیر(تبدیل شدن به خمر) شروع شده، قفل هوا نصب کردم

(برای قفل هوا از یه قفل دست ساز ساده استفاده کردم، یک قطعه شیلنگ کولر پیدا کردم، دقیق شستشو دادم و یک بطری پلاستیکی کوچک هم تهیه کردم و نصفش رو آب ریختم، در دهانه شیشیه ی محتوای خرما و همینطور دهانه بطری کوچک پلاستیکی یک سوراخ درست کردم و بعد با شیلنگ مورد نظر این دو سوارخ را به هم متصل کردم طوریکه دهانه شیلنگ در قسمت بطری کوچک داخل آّب و در قسمت ظرف شیشه ای محتوای خرما خارج از مخلوط خرما باشد، به این ترتیب بدون اینکه هوا وارد شیشیه اصلی محتوای خرما شود، امکان مشاهده حباب های هوا که در اثر تخمیر ایجاد میشوند، فراهم میشود، طبیعتاً باید سر شیلنگ در قسمت بطری کوچک پایینتر از سر آن در قسمت متصل به شیشیه مخلوط باشد تا آب داخل ظرف برگشت نکند)

- بعد از حدود 5-6 روز قفل هوا را برداشتم و در ظرف اصلی مخلوط خرما را کمی بازگذاشتم

- در طی دو هفته بعد از این 5-6 روز، حدوداً سه بار مخلوط را هم زدم تا زیر و رو شود و فعل و انفعلات شیمیایی بهتر صورت گیرد، برای هم زدن هم یک پلاستیک فریزر تمیز دور یک میله پیچیدم تا احیاناً واکنشی بین میله و مخلوط صورت نگیرد

- دقیقاً دو ماه بعد سرکه را صاف کردم و تفاله خرما را دور انداختم

- چون رنگ کف روی خرما خرمایی رنگ بود نه آبی اضافه کردم و نه در ظرف را زیاد بازگذاشتم تا آب بخار شود

- و امروز هم که سه ماه بعدش میشد(دقیقاً 93 روز بعد) دوباره صاف کردم و گل و رسوب ته خرما به همراه لارو پشه ها و .... رو جدا کردم و تست کردم که ترش بود اما نه به اندازه سرکه های انگور عطاری ها(شاید چون خرما خیلی شیرین نبوده)

 

سرکه عسل زحمتش کمتر بود، عسل و آب را قاطی کردم، صرفاً از زمان بیشتری برای تخمیر استفاده کردم، حدوداً 10 روز اجازه دادم تا قفل هوا روی مخلوط آب و عسل قرار بگیرد، حدود هر 20 ثانیه یک حباب هوا از مخلوط خارج میشد، بعد از 10 روز دهانه ظرف را هم بازگذاشتم، البته سرکه عسل را یک هفته دیرتر تهیه کردم، و هنوز صاف کردن نهایی چشیدن مزه را انجام ندادم.

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0
در در 1395/06/18, 14:12:07، mojtaba گفته است :

با سلام

 

- قبلش تمام وسایل رو شستم و بعد با آب داغ استریل کردم

- حدود یک کیلو نیم خرما تهیه کردم، به نظرم رسید از خرماهایی که ...

 

در در 1395/06/18, 13:48:46، mojtaba گفته است :

بسم الله الرحمن الرحیم

با سلام

سرکه خرمای من ۹۳ روز شد، صاف کردم و بعد مزه کردم، ترش هست، اما به اندازه..

شاید این یه مزیت باشه که سرکه تون خیلی ترش نشده؛ چون سرکه خیلی ترش روکه نمیشه بصورت عادی خورد یا باهاش ترید درست کرد.خوردنش خیلی سخته

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0

دوستان من دو هفته آب انگور که از انگوری که صاف شده و له شده بدست اومده رو تو ظرف در بسته گذاشتم و دوهفته در ظرفو باز گذاشتم ظرفو داخل خونه تو انباری نگهداری میکنم ولی هنوز پشه ها سراغش نیومدن چیکار کنم ؟ آیا جاش حتما باید تاریک باشه یا همین که گرم باشه کافیه ؟

:(

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0
در در 1395/07/08, 01:17:34، amir گفته است :

دوستان من دو هفته آب انگور که از انگوری که صاف شده و له شده بدست اومده رو تو ظرف در بسته گذاشتم و دوهفته در ظرفو باز گذاشتم ظرفو داخل خونه تو انباری نگهداری میکنم ولی هنوز پشه ها سراغش نیومدن چیکار کنم ؟ آیا جاش حتما باید تاریک باشه یا همین که گرم باشه کافیه ؟

:(

لطفا جواب بدین کلافه شدم

یکم مزه کردم یکم ترش بود چیکار کنم

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0

سلام 

من حدود یه هفته بعد از ریختن انگور در ظرف شیشه ای که درش رو هم محکم بسته بودم و داخل کابینت قرار داده بودم ، با مقادیر فراونی از کپک مواجه شدم ! علتش چی بوده ؟

فردی به من گفت طبیعیه ! راست گفته ؟؟

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0
در ۱ ساعت قبل، سیمین110 گفته است :

سلام 

من حدود یه هفته بعد از ریختن انگور در ظرف شیشه ای که درش رو هم محکم بسته بودم و داخل کابینت قرار داده بودم ، با مقادیر فراونی از کپک مواجه شدم ! علتش چی بوده ؟

فردی به من گفت طبیعیه ! راست گفته ؟؟

سلام بله طبیعی است. باید مدتی بگذارید کپک بزند و بعد هم مدتی درب ظرف باز باشد تا حدود یک ماه و بعد صاف شود و...!

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0

برا من به اینصورت کامل یه لایه کلفت کپک روشو گرفته !

الان صافش کنم یا هنوز بذارم کپکا روش بمونه ؟

photo_2016-10-18_08-04-04.jpg

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0

سلام

اگر ابتدا ظرف را در یک اتاق گرم قرار داده بعد از یک هفته به جای سردی منتقل شود مشکلی ندارد؟

به گفته ی قدیمیا دچار حرمت نمیشه؟!!

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0
در در 1395/07/27, 08:07:30، amir گفته است :

برا من به اینصورت کامل یه لایه کلفت کپک روشو گرفته !

الان صافش کنم یا هنوز بذارم کپکا روش بمونه ؟

مشکلی ندارد صاف شود. ولی باید در صاف کردن مواظب باشید که حالات سرکه خیلی به هم نخورد. به همان ظرف انتقال بدهید حتی المقدور.

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0
در در 1395/08/18, 13:44:17، محمد امین گفته است :

سلام

اگر ابتدا ظرف را در یک اتاق گرم قرار داده بعد از یک هفته به جای سردی منتقل شود مشکلی ندارد؟

به گفته ی قدیمیا دچار حرمت نمیشه؟!!

سلام . اگر عوض نشود بهتر است.

اگر عوض شده مشکلی ندارد، رسیدن سرکه بعد از مراحلی به عوامل متعددی بستگی دارد که بعضی ها فهمیده شده و بعضی ها هنوز نه! خصوصا برای سرکه اسلامی:581df7d1cffbb_EmojiSmiley-04(Copy):

مطلبی گفته می شود که سرکه باید به دست بیاید ، درست است.

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
  • 0
در در 1395/07/12, 13:22:33، کارشناس طب اسلامی گفته است :

باید جای سرکه گرم باشد و تاریک بودن یا نبودن مهم نیست.

اگر پشه نیامده مقداری آب روی آن بریزید و در اتاق یا پنجره را باز بگذارید.

بنده تقریبا 17 روزه انگور رو سرکه انداختم و حدود 6 روزه، روزی چند ساعت یه کم درشو باز میذارم، فقط دو روز پیش یه دونه پشه روش دیدم، دیگه هیچی:581df7d814ab2_EmojiSmiley-20(Copy):. یعنی اگه پشه نزنه سرکه نمیشه؟؟؟؟؟ ممکنه سرکه نشه؟؟؟؟؟؟:581df7d703ccc_EmojiSmiley-17(Copy):

به اشتراک گذاری این پست


لینک به پست
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

×